• page_banner

Apa Jamur Obat

Jamur obat bisa ditemtokake minangka jamur makroskopik sing digunakake ing bentuk ekstrak utawa bubuk kanggo nyegah, ngenthengake, utawa ngobati pirang-pirang penyakit, lan / utawa ngimbangi panganan sing sehat. Ganoderma Lucidum (Reishi), Inonotus obliquus (Chaga), Grifola Frondosa (Maitake), Cordyceps sinensis, Hericium erinaceus (Lion's Mane) lan Coriolus versicolor (buntut Turki) minangka conto jamur obat.

Jamur wis diakoni amarga nutrisi lan khasiat obat pirang-pirang ewu taun kepungkur. Uji coba klinis ekstensif wis rampung ing saindenging jagad, utamane ing Asia lan Eropa sing wis digunakake sajrone obat tradisional wiwit pirang-pirang atus taun kepungkur. Dheweke nemokake akeh polisakarida lan kompleks protein-polisakarida ing jamur obat sing katon bisa ningkatake reaksi kekebalan awak.

yaoyongjun
heji

Jinis polisakarida sing paling menarik yaiku beta-glukan. Beta-glukans katon mbiyantu sistem kekebalan kanthi cara sing ditliti ing panelitian manawa bisa dadi agen antikanker. Nalika beta-glukan saka jamur Reishi digunakake bebarengan karo radiasi ing tikus karo kanker paru-paru, ana hambatan signifikan metastasis tumor (tuwuhing massa kanker). Katon faktor utama yaiku cara jamur obat stimulasi lan modulasi respon kekebalan awak. Nyatane, iki nyebabake area riset kanker sing janjeni, sing diarani fungoterapi kanker. Akeh jamur wis nuduhake kemampuan kanggo nyegah enzim aromatase sing ngasilake estrogen lan mula bisa nglindhungi kanker payudara lan kanker liyane. Malah jamur tombol putih umume duwe sawetara kemampuan nyegah aromatase.

Sawetara Mupangat Jamuran lan Jamur:

• Modulasi kekebalan

• Nyegah tuwuhing tumor

• Antioksidan

• Kesehatan kardiovaskular

• Ngurangi kolesterol

• Antivirus

• Antibakteri

• Antifungal

• Antiparasit

• Detoksifikasi

• Proteksi ati