• page_banner

Intine Ganoderma lucidum

Ngomong babagan ganoderma, kita mesthi wis nate krungu. Ganoderma lucidum, salah siji saka sangang herbal, wis digunakake luwih saka 6.800 taun ing China. Fungsine kayata "nguatake awak", "mlebu limang organ zang", "nentremake semangat", "ngatasi batuk", "mbantu jantung lan ngisi pembuluh vena", "entuk manfaat roh" kacathet ing Shennong Materia Medica Classic, "Compendium of Materia Medica" lan buku medis liyane.

"Studi medis lan klinis modern uga mbuktekake manawa wiji spora Ganoderma lucidum sugih ing polisakarida mentah, triterpenoid, alkaloid, vitamin, lan liya-liyane, lan jinis lan konten komponen sing efektif luwih dhuwur tinimbang awak sing ngasilake Ganoderma lucidum, lan efek sing luwih apik kanggo ningkatake kakebalan lan nguatake awak. Nanging, permukaan spora Ganoderma lucidum duwe cangkang kitin sing dobel, sing ora larut ing banyu lan angel larut ing asam. Bahan-bahan aktif sing ana ing bubuk spore kabeh dibungkus. Bubuk spora sing ora rusak angel digunakke ing awak manungsa. Kanggo nggunakake zat efektif ing spora Ganoderma lucidum, kudu ngilangi lan mbusak tembok spora Ganoderma lucidum.

 

Bubuk spora Ganoderma lucidum ngemot inti saka Ganoderma lucidum, sing nduweni kabeh materi genetik lan fungsi perawatan kesehatan Ganoderma lucidum. Saliyane triterpenoid, polisakarida lan nutrisi liyane, uga ngemot adenine nukleosida, kolin, asam palmitat, asam amino, tetracosane, vitamin, selenium, germanium organik lan nutrisi liyane. Ditemokake manawa spora Ganoderma lucidum bisa nambah kekebalan, nglindhungi cilaka ati lan nglindhungi radiasi. ”

 

"Bubuk spora ganoderma lucidum bisa nambah fungsi kekebalan seluler lan humoral, ningkatake sel getih putih, nambah isi imunoglobulin lan komplemen, ngindhuksi produksi interferon, ngaktifake aktivitas sel pembunuh alami lan makrofag, lan nambah bobote timus, limpa lan ati saka organ kekebalan awak, supaya bisa nambah kemampuan anti-tumor awak manungsa nglawan macem-macem penyakit.

 

Spora ganoderma lucidum kaya protein (18,53%) lan macem-macem asam amino (6,1%). Uga ngemot polisakarida, terpene, alkaloid, vitamin lan komponen liyane sing akeh. Jinis lan isi komponen sing efektif luwih dhuwur tinimbang awak Ganoderma lucidum lan miselium. Fungsine utamane ana gandhengane karo komponen ing ngisor iki:

 

1. Triterpenoid: luwih saka 100 triterpenoid wis diisolasi, ing antarane yaiku asam ganoderat sing utama. Asam Ganoderma bisa nyuda rasa nyeri, tenang, nyandhet pelepasan histamin, anti-inflamasi, anti alergi, detoksifikasi, proteksi ati lan efek liyane.

 

2. Ganoderma lucidum polisakarida: macem-macem kegiyatan farmakologis Ganoderma lucidum umume ana gandhengane karo polisakarida ganoderma lucidum. Luwih saka 200 polisakarida wis diisolasi saka Ganoderma lucidum. Ing tangan siji, polisakarida Ganoderma lucidum duweni pengaruh langsung marang sel kekebalan, ing tangan liyane, bisa uga diwujudake liwat interaksi sistem kekebalan neuroendokrin.

 

Contone, Ganoderma lucidum mulihake fenomena disfungsi kekebalan kewan sing disebabake dening tuwa utawa stres, kajaba pengaruh langsung marang sistem kekebalan, bisa uga ana mekanisme neuroendokrin. Polisoderida ganoderma lucidum bisa njaga peraturan kekebalan awak lan nambah resistensi penyakit awak liwat efek langsung lan ora langsung ing sistem kekebalan awak. Mula, efek imunomodulator saka Ganoderma lucidum polisakarida minangka bagean penting saka "" penguatan awak lan penguatan dhasar ".

 

3. germanium organik: isi germanium ing Ganoderma lucidum yaiku 4-6 kali tinimbang ginseng. Bisa nambah pasokan oksigen getih manungsa kanthi efektif, ningkatake metabolisme getih normal, ngilangi radikal bebas ing awak lan nyegah penuaan sel.

 

4. Adenine nukleosida: Ganoderma lucidum ngemot macem-macem turunan adenosin, sing duwe kegiyatan farmakologis sing kuwat, bisa nyuda viskositas getih, nyegah agregasi trombosit ing vivo, nambah isi hemoglobin lan difisfat glycerin, lan ningkatake kapasitas pasokan oksigen kanggo jantung lan otak; Adenin lan adenin nukleosida duwe bahan aktif sedasi lan nyuda agregasi trombosit. Dheweke duwe kemampuan kanggo nyegah agregasi trombosit gedhe banget, lan duwe peran apik banget kanggo nyegah embolisme pembuluh serebral lan infark miokard.

 

5. Unsur tilak: Ganoderma lucidum sugih selenium lan unsur tilak liyane sing dibutuhake kanggo awak manungsa. ”


Wektu kiriman: Jul-25-2020